Jednou nohou v EDENu

05.05.2012 11:19

Pokud Vás svět Edenu zaujal, zalíbil a dokonce zvažujete že by jste začli hrát ale nejste si jisti jak na to, čtete správný článek ! :)

Nejjednodušší a zároveň nejefektivnější způsob jak se s hrou zžít, je přijít si ji vyzkoušet na vlastní kůži. Právě k tomu slouží pravidelné předvádění hry v Pražském klubu Mephit, kde si můžete samozřejmně zcela zdarma zapůjčit gang ( momentálně buďto Convoy nebo Bamakas), a během hry Vám budou pravidla vysvětlena.

 

Pokud se Vám herní mechanika líbí, a Vy jste si již naprosto jistí že chcete vstoupit do světa Edenu, nastává otázka výběru gangu. Nejlepším začátkem je koupě tzv. starteru - který je opravdu špičkový v poměru cena/obsah. Za necelých 800 Kč, získáte plně funkční gang, kompletní pravidla a veškeré potřebné hrací karty. Na výběr máme zatím tyto gangy/klany:

(výhoda všech strarterů je, že jsou naprosto v klidu hratelné bez jakéhokoliv dalšího dokupování, a všechny klany jsou vyvážené,  i když samozřejmně každý gang má svá specifická pravidla - a tím i styl hry)

 

Convoy - Přeživší lidé, pravděpodobně z Evropy vzhledem k jejich germánským jménům. Tento gang je sice slabší na střelbu, zato je ale k mání mnoho dalších postav k vylepšení/obměně gangu, a navíc si zahrajete i se psem :)

              

Bamaka klan - Mutanti převážně z Afriky. Kompaktní gang, opět je k nim k mání mnoho dalších postav.

 

I.S.C - Klan cybernetických samurajů, hrají se ve velmi malém počtu, zato je ale velmi obtížné je dostat díky jejich vyspělé technice.

 

Jokers - Gang šílených Rusů/klaunů a cirkusáků, v jejichž očích nenajdete nic jiného než destrukci a zkázu.

 

Matriarchy - Jednoznačně nejúchylnější gang ve hře - jedná se o ženy v BDSM oblečcích, jenž si zotročily muže a vládnou jim železnou rukou a bičem.

 

Resistance - Klan lidí kteří se před apokalypsou schovali pod zem, kde nalezli svou sílu v elektrické energii - pro kterou také přizpůsobili svoji výstroj, výzbroj a někteří i tělo. Staví si také podpůrné robůtky, kteří jim pomáhají v bojích.

 

The Horde - Zatím poslední gang v Edenu. Toužili jste někdy po ovládnutí zombií a mutantů ? Přijde Vám smrt legrační a rádi si s ní hrajete ? The Horde jsou ta pravá volba !

 

Každý měsíc vydává francouzský výrobce Taban miniatures nové modely pro všechny frakce, díky čemuž se nemusíte bát že by Vás Váš gang omrzel.

 

Svůj gang si můžete také sestavit pomocí tzv. stigma - tj. pohledem na svět který má každá postava vyobrazen na své kartě. Takový gang však není tak dobře organizovaný, a tak do hry získává poze poloviny taktických bodů.

 

- Pro jakékoliv bližší info klidně pište ;)

 

Vyhledávání

Kontakt

Eden - předváděcí hry Předváděcí hry

Každé pondělí od 17:00 do 22:00
v Pražském klubu Mephit